Nieuwe albums Maria Marin en Jeff Heijne

De lage landen barsten van het flamencotalent waar we wekelijks op de vele podia in Nederland en Belgie van mogen genieten. Onlangs brachten twee geweldige jonge muzikanten ieder een video uit met nieuw werk: flamencogitarist Jeff Heijne en flamencozangeres en klassiek Spaanse gitariste Maria Marín. Geniet alvast van een voorproefje van de nieuwe albums. 

Tekst & foto’s: ©Ginette Lavell

María Marín – Album: ‘Junio’

María Marín speelt klassieke Spaanse gitaar en is flamencozanger. Ze is geboren in de stad Utrera, maar woont in Nederland. Al op haar zevende begon ze met gitaar spelen, en uiteindelijk ging ze naar het conservatorium in Sevilla. Haar master volgde ze op het Koninklijk Conservatorium Den Haag waar ze in 2012 afstudeerde. Ze heeft al op vele grote podia gestaan, ook met haar eigen projecten zoals ‘Musa’ met danseres Irene Alvarez.
Het album is te beluisteren op: Amazon, Spotify, Youtube en Kkkbox

Jeff Heijne – Album: ‘Reflejos del Alma’

Jeff Heijne pakte de gitaar op toen hij acht was. Al snel kwam hij in aanraking met flamencomuziek. Hij volgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam met Eric Vaarzon Morel als hoofdvakdocent. Jeff treedt veel op, zowel als solist als in eigen gezelschappen zoals Sirocco, in een flamenco/Syrische muziek crossover en in een mix met klassieke muziek met celliste Maya Fridman. Begin 2018 won hij de YAA-award, een stimuleringsprijs voor jonge talentvolle artiesten.