Flama Fest: nieuw Nederlands flamencofestival

Twee producenten uit Sevilla willen de lage landen kennis laten maken met de traditionele flamenco onder de titel Flama Festival. De eerste voorstelling is op 9 november in de Amsterdamse Vondelkerk.

Maria Terremoto, Antonio Rey, Tomasito. Diego Carrasco & Antonio Canales

De organisatie heeft onder meer op het programma gezet: de jonge flamencozangeres Maria Terremoto, die onlangs nog op het Bienal Flamenco de Sevilla te zien was) en de gitarist Antonio Rey, die dit jaar furore maakte op het Festival de Jerez. De uit Triana afkomstige Fran Cortés zal samen met Juan San Juan zaterdag 9 november het festival openen in Amsterdam. Deze voorstelling wordt afgesloten met een ‘Meet & Wine’ waarbij een Spaans glas wijn geserveerd wordt en er kennis gemaakt kan worden met de artiesten.

Maria Terremoto

Antonio Canales

Antonio Rey

‘Verdediger van de traditie’

Het festival is een initiatief van “Flamenco Siglo XXI” dat bestaat uit Enrique De La Casa, een producent uit Sevilla en een zelfbenoemde ‘verdediger van de traditie’ en Rafa Fajardo, gitarist, schrijver en producent ui Sevilla met ‘een warm hart voor Amsterdam.’ In een verklaring zegt de organisatie “Wij willen een alternatief bieden op het huidige aanbod in Nederland, wat wij als ons tweede thuis beschouwen. Deze grote namen in de traditionele flamenco willen we kennis laten maken met het Nederlandse publiek en vice versa.”  Onder de geplande artiesten voor worden genoemd: Antonio Canales, Diego El Cigala, Tomasito en Diego Carrasco.

Continue programma

Hoewel de programmering de titel ‘festival’ heeft gekregen, is het de bedoeling dat het een continue programmering wordt, en is dan ook geen einddatum voor het festival gegeven. Uiteindelijk wil de organisatie vanuit thuisbasis De Vondelkerk uitwaaieren over de rest van de Benelux.
De evenement waarvoor al een ticket te koop zijn, staan in Flamencoagenda. Als er nieuwe locaties en data bekend worden, zal dit direct aangevuld worden. Zoek op ‘Flama Festival’ in de Live agenda of de Workshop agenda of klik op deze verzamellink.

Opening Flama Festival