28/10/2019

Flamencoboek

Een Hollandse flamencogitarist in Sevilla

“Ontdek waarom de Sevillaan net zo toegankelijk is als het smeedwerk voor zijn ramen, hoe een wereldartiest zomaar ‘garnaal’ genoemd kan worden en welke straf staat op het verstoren van de siësta. Als nieuwsgierige onderzoeker beschrijft de Hollandse gitarist Tino van der Sman de Andalusiërs en zijn reis door de flamenco.” 

“Ik lees zijn verslagen vanuit Sevilla met vleugjes jaloezie.” Jean-Pierre Geelen – de Volkskrant

Over Tino van der Sman
Flamencogitarist Tino van der Sman studeerde 20 jaar geleden af aan het conservatorium in Rotterdam (Codarts) onder leiding van de wereldberoemde Paco Peña. Na zijn studie toog hij naar Andalusië en werd Sevilla werd zijn thuisstad waar hij de afgelopen twee decennia de nodige avonturen meemaakte. Als columnist van een Nederlands flamencotijdschrift beschrijft hij al een aantal jaar zijn belevenissen als Hollander in flamenco. In het in eigen beheer uitgegeven boekje ‘Geraakt’ zijn de mooiste verhalen verzameld.

Tino van der Sman bij de boekpresentatie. Foto Annemiek Rooymans.

Flamenco Biënnale Nederland & Podium Witteman
Het boekje werd gepresenteerd als officieel onderdeel van de Flamenco Biënnale Nederland in het prestigieuze Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam. Tino is ook onder meer te gast geweest bij Paul Witteman bij het muziekprogramma Podium Witteman. Het fragment is terug te kijken via NPO Uitzending Gemist (uitzending van 27 januari 2019, vanaf ongeveer minuut 47).

Leren omhelzen als Hollander in Sevilla. Foto bij het verhaal ‘El Abrazo’.


‘Geraakt’– Flamencobelevenissen van een Hollandse gitarist in Sevilla

HOE TE KOOP? – via onderstaand formulier, bij boekhandel Boekholt in Amsterdam & tijdens concerten van Tino van der Sman bij de Flamenco Biënnale Nederland 2021.
– Paperback, 135 x 215 mm, 72 pagina’s waarvan 22 in kleur.
– Prijs: 17,50 per stuk plus 4,40 euro verzendkosten binnen Nederland voor maximaal 3 boekjes.
– Meer boekjes bestellen of een bestelling voor het buitenland? Neem contact op met geraakt@flamencoagenda.nl.