28/10/2019

Flamencoboek

Flamenco boekje

Tino van der Sman over zijn flamencoleven in Andalusië

Flamencogitarist Tino van der Sman studeerde 20 jaar geleden af aan het conservatorium in Rotterdam (Codarts) onder leiding van de wereldberoemde Paco Peña. Na zijn studie toog hij naar Andalusië en werd Sevilla werd zijn thuisstad waar hij de afgelopen twee decennia de nodige avonturen meemaakte. Als columnist van een Nederlands flamencotijdschrift beschrijft hij al een aantal jaar zijn belevenissen als Hollander in flamenco. In het in eigen beheer uitgegeven boekje ‘Geraakt’ zijn de mooiste verhalen verzameld.

Het boekje werd in januari gepresenteerd als officieel onderdeel van de Flamenco Biënnale Nederland in het prestigieuze Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam. Tino is ook onder meer te gast geweest bij Paul Witteman bij het muziekprogramma Podium Witteman. Het fragment is terug te kijken via NPO Uitzending Gemist (uitzending van 27 januari 2019, vanaf ongeveer minuut 47).

Tino van der Sman bij de boekpresentatie. Foto Annemiek Rooymans.

Fragment flaptekst “Ontdek waarom de Sevillaan net zo toegankelijk is als het smeedwerk voor zijn ramen, hoe een wereldartiest zomaar ‘garnaal’ genoemd kan worden en welke straf staat op het verstoren van de siësta. Als nieuwsgierige onderzoeker beschrijft de Hollandse gitarist Tino van der Sman de Andalusiërs en zijn reis door de flamenco.” 

Volkskrant journalist Jean-Pierre Geelen is flamenco-‘aficionado’ en nam het voorwoord voor zijn rekening. Over Tino’s verhalen zegt hij: “Ik lees zijn verslagen vanuit Sevilla met vleugjes jaloezie.” 

‘Geraakt’ – Flamencobelevenissen van een Hollandse gitarist in Sevilla

Paperback, 135 x 215 mm, 72 pagina’s waarvan 22 in kleur.
Prijs: 17,50 per exemplaar plus 4,40 euro verzendkosten binnen Nederland voor maximaal 3 boekjes. Meer boekjes bestellen of een bestelling voor het buitenland? Neem contact op met geraakt@flamencoagenda.nl. 

Foto van Ginette Lavell uit ‘Geraakt’ bij het verhaal ‘El Abrazo’.

Het boekje is nu te bestellen via onderstaand formulier.

Woont u in Amsterdam? Het boekje is ook verkrijgbaar bij boekhandel Island Bookholt op de Westerstraat.

Bekijk het interview met Tino van der Sman bij Podium Witteman over dit boekje (vanaf ongeveer minuut 47).

Podium Witteman gemist? Start met kijken op NPO Start

Paul Witteman ontvangt gitarist Tino van der Sman, sopraan Emma Posman, REMY, Anabel Veloso’s La Compañia, klarinettisten Bart de Kater en Jesse Faber, en het Nederlands Studenten Orkest.

Share