Eduardo Guerrero in Rotterdams filmproject

De flamencodanser Eduardo Guerrero, enorm populair in Nederland, zal gaan dansen in een filmproject van de Spaans-Nederlandse filmmaker Monica Ruiz. Via voor de Kunst wordt gezocht naar fondsen om het project te kunnen realiseren. Donateurs kunnen onder meer een figurantenrol krijgen. 

UPDATE: wegens internationale belangstelling is de crowdfundingspagina nu ook in het Engels en Spaans vertaald en de actie verlengd tot 1 maart.

‘Symfonie van het lichaam’ wordt een korte film waarbij Guerrero en flamencozanger en saxofonist Antonio Lizana de architectuur van Rotterdam Centraal onderzoeken en “de stad vanuit een lichamelijke beleving te zien.” Het project zoekt nog ondersteuning via Voor de Kunst. In ruil voor een donatie kan je verschillende rewards krijgen, van een figurantenrol in de film tot een ticket voor het speciale benefietoptreden van Guerrero en Lizana op 1 mei in Podium Grounds.

Bekijk hier de pagina op Voor de Kunst

Filmmaker Monica Ruiz is bij flamencoliefhebbers al bekend als presentator van Flamenco Festival Rotterdam. In het dagelijks leven is zij docent Documentaire Maken aan de Universiteit van Twente. Ze heeft verschillende films gemaakt, in 2016 won ze de Junior Juryprijs van FIDBA (Festival Internacional Documental Buenos Aires) voor haar film ‘De Dood van Don Quichot’.

Edu Guerrero & Antonio Lizana (film benefiet)

Bekijk hier een clip van Guerrero in een improvisatie in het kader van Architectual Healing in de Koepel (Haarlem).