Win vrijkaarten Flamenco White Nights

Een zomernacht vol flamenco. Wat wil je nog meer? Flamenco Biënnale Nederland presenteert in juni de eerste Flamenco White Nights in Amsterdam en Rotterdam. Geprogrammeerd zijn diverse jonge talenten uit de voorhoede van de flamenco. Naast deze vernieuwde Intermezzo Flamenco zijn ook de eerste namen van de Flamenco Biënnale Nederland 2019 bekend gemaakt.

ACTIE: Win vrijkaarten Flamenco White Nights
Deze actie is voorbij. Hou Flamencoagenda in de gaten voor nieuwe acties.

Win nu vrijkaartjes voor Flamenco White Nights van de Flamenco Biënnale Nederland in Bimhuis Amsterdam (14 juni) of Lantarenvenster Rotterdam (15 juni). Ik mag per locatie 1 x 2 vrijkaartjes verloten onder de juiste inzenders.
Hoe kan je winnen?
– ‘Like’ Flamencoagenda op facebook
– Mail naar nieuwsbrief@flamencoagenda.nl en zet in de onderwerpregel ‘aanmelding nieuwsbrief White Nights’.
– Vergeet niet je naam en woonplaats te vermelden en erbij te zetten of je kaartjes wil voor Amsterdam of Rotterdam.
– Beantwoord in je mailtje deze vraag: wat zijn de data van de Flamenco Biënnale 2019?
De prijzen worden verloot onder de juiste inzenders. Als je meedoet, ben je automatisch aangemeld voor de toekomstige flamencoagenda nieuwsbrief. Je mag met 1 e-mail adres meedoen.
Deadline inzending: dinsdag 12 juni om 12 uur.

Flamenco White Nights

Flamencoliefhebbers hebben er vast van gehoord: La Noche Blanca del Flamenco de Córdoba, een hele nacht flamenco met diverse optredens. Dit idee neemt de Flamenco Biënnale Nederland en vertaalt het naar Flamenco White Nights. Over de programmering stelt de organisatie: “van onversneden en bloedmooie traditionele flamencozang door Pedro El Granaíno & Patrocinio Hijo tot nieuwe flamencovertolkingen van gitarist en zangeres Rycardo Moreno & Lele Soto ‘Sordera’ (die de eerder aangekondigde Alicia Carrasco vervangt) die zich lieten inspireren door het ‘Boek der Omhelzingen’ van de Uruguayaanse schrijver Eduardo Galeano. En saxofonist, zanger Antonio Lizana, een van de young rising stars in Spanje van dit moment, slaat stevige bruggen tussen jazz en flamenco en komt met zijn kwintet zijn CD ‘Oriente’ presenteren met de schwung van zijn geboorte stad Cádiz.”
De Flamenco White Nights worden mede mogelijk gemaakt door Flamenco Eñe van de Spaanse auteursrechten organisatie Fundación SGAE.

14 juni 2018: Bimhuis, Amsterdam
15 juni 2018: Lantarenvenster, Rotterdam

Foto & video: Antonio Lizana, een van de artiesten die tijdens de Flamenco White Nights komen optreden

Eerste namen Flamenco Biënnale 2019 bekend

Traditiegetrouw is De Doelen de eerste locatie die voorstellingen van de nieuwe Flamenco Biënnale publiceert. We kunnen ons verheugen op onder meer zanger Diego El Cigala, danseres Vanesa Aibar in een crossoverproject met de Amerikaans-Irakeese muzikant Amir Elsaffar en de Micheal Jackson ode van flamencogitarist Peter Kalb.
Verder meldt het festival dat editie 2019 zal openen in de Stadsschouwburg Amsterdam en af zal sluiten in Theater Rotterdam met “twee eigenzinnige flamencochoreografen met hun nieuwste voorstellingen.” Het festival is verder geprogrammeerd in Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Amersfoort, Antwerpen en Groningen.
De voorstellingen in De Doelen staan al in de Live Flamenco agenda, tickets zijn ook al te koop. Hoe er echter rekening mee dat details nog kunnen wijzigen en dat het volledige programma nog volgt.

Share