De salsa ziel van El Cigala

Het Amsterdam Spanish Film Festival brengt dit jaar de Nederlandse première van de film ‘Indestructible. El alma de la salsa’ met in de hoofdrol flamencozanger Diego El Cigala die op zoek gaat naar de ziel van de salsa. Het is een swingende documentaire vol ontroerende momenten en aanstekelijke klanken. Via Flamencoagenda kan je nu vrijkaartjes winnen voor de Nederlandse première op vrijdag 1 juni in Pathé Tuschinski.

Lágrimas Negras

Diego Ramón Jiménez Salazar, beter bekend al Diego el Cigala, heeft een van de meest pure flamencostemmen aan het firmament. Maar dat betekent niet dat zijn sound alleen flamenco is. De meervoudig Grammy Award winnaar maakt al sinds het begin van deze eeuw ‘uitstapjes’ naar andere genres. In 2003 maakt El Cigala furore met het zeer succesvolle album ‘Lágrimas Negras’ met de Cubaanse pianist Bebo Váldes. In 2011 nam hij in het Teatro Gran Rex in Buenos Aires met locale tango artiestes het album ‘Cigala & Tango’ op.

Indestructible. El alma de la salsa

Nu keert Cigala terug naar de Salsa. De film ‘Indestructible. El alma de la salsa’ volgt zijn reis dwars door het Amerikaanse continent en langs een keur aan geweldige muzikale ontmoetingen. Eind vorig jaar nam Cigala het bijbehorende album op en op dit moment tourt hij wereldwijd met deze flamenco-salsa ontmoeting. Overigens staat Diego El Cigala staat ook geprogrammeerd voor de volgende Flamenco Biënnale Nederland (18 januari – 10 februari 2019). Kijk voor de voorstelling die nu al bekend is in de Live Flamenco agenda (vooraankondiging, het festival gaat het hele programma nog presenteren).
Het Amsterdam Spanish Film Festival komt ieder jaar weer met een verrassende programmering met onder meer heel interessante muziekdocumentaires. In dat kader presenteren ze aanstaande vrijdag 1 juni de Nederlandse filmpremiere van “Indestructible. El alma de la salsa” in Pathé Tuschinsky Amsterdam en jij kan vrijkaartjes winnen.

ACTIE: Win vrijkaarten Amsterdam Spanish Film Festival

Deze actie is voorbij, hou Flamencoagenda in de gaten voor nieuwe acties

Win nu 2 vrijkaartjes voor ‘Indestructible. El alma de la salsa’ op vrijdag 1 juni om 18.45 uur in Pathé Tuschinsky (Amsterdam). Ik mag 1 x 2 vrijkaartjes verloten onder de juiste inzenders.
Hoe kan je winnen?
– ‘Like’ Flamencoagenda op facebook
– Mail naar nieuwsbrief@flamencoagenda.nl en zet in de onderwerpregel ‘aanmelding nieuwsbrief ASFF18’. Vergeet niet je naam en woonplaats te vermelden.
– Beantwoord in je mailtje deze vraag: uit land komt Bebo Valdés, de pianist van Cigala’s album Lagrimas Negras?
De prijzen worden verloot onder de juiste inzenders. Als je meedoet, ben je automatisch aangemeld voor de toekomstige flamencoagenda.nl nieuwsbrief. Je mag met 1 e-mail adres meedoen.
Deadline inzending: donderdag 31 mei om 12 uur.
Indestructible, the Soul of Salsa; Regie – Javier Pareja; Met: Diego ‘El Cigala’, Jaime Calabuch, Los Muñequitos de Matanzas, Omara Portuondo, Gonzalo Rubalcaba, Bobby Valentin, Jorge Santana, Óscar de León.; Spanje / 2017 / 88 mins; Spaans gesproken, Engels ondertiteld.

Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF)

29 mei – 3 juni 2018 

Vierde editie van dit steeds populair wordende gevarieerde filmfestival met Spaanstalige speelfilms en documentaires. Tips voor flamenco en latin liefhebbers:
– ‘Indestructible. El alma de la salsa’ met Diego el Cigala (met optreden): Pathé Tuschinsky 2, vrijdag 1 juni 18.45 uur. Met na afloop buffet met Spaanse drankjes.
– Geen flamenco, maar een tango-ode aan Lorca: ‘Luna Grande, un tango por García Lorca’: Pathé Tuschinsky 1, donderdag 31 mei 18.45 uur. Met na afloop live muziek van Almudena Rubio die teksten van Lorca zal zingen. Met een buffet van Spaanse drankjes en jamón ibérico. Bekijk het hele programma van het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) op de festivalwebsite.

Share