ACTIE: Win vrijkaart of cd Santiago Lara

Flamenco Biënnale Nederland presenteert deze V Intermezzo Flamenco serie een bijzonder concert waarbij jazz en flamenco elkaar omarmen: ‘A tribute to Pat Metheny’ van de Santiago Lara. Doe mee met de prijsvraag en win een vrijkaartje én cd van de Jereziaanse flamencogitarist.

Flirt tussen flamenco en jazz

Flamenco en jazz flirten wel vaker met elkaar. En dat is niet voor niks: beide genres vereisen virtuositeit, bevlogenheid én het talent om te improviseren. De wereldberoemde jazzgitarist Pat Metheny roemde flamencolegende Paco de Lucía ooit “De beste in de wereld, punt.”
Flamencogitarist Santiago Lara heeft het op zich genomen om op zijn beurt een ‘tribute’ te brengen aan Pat Metheny. Flamenco Biënnale Nederland laat Nederland kennis maken met deze muzikale ode. Met dit bijzondere album wil Santiago Lara eer doen aan de “onnavolgbare invloed op de huidige generatie flamencoartiesten” Metheny heeft uitgeoefend (onder andere op Paco de Lucía en Vicente Amigo). Lara neemt beroemde nummers van Metheny als ‘Minuano’ en ‘James’ en geeft er een eigen flamencodraai aan.

Flamenco Biënnale Nederland nodigt, als altijd, muziekliefhebbers om de grenzen van wat ze kennen op te zoeken en naar dit concert te komen luisteren. Er is een kleine tour gepland in het kader van de Intermezzo Flamenco serie.
Concerten
Vrijdag 8 december, LantarenVenster, Rotterdam
Zaterdag 9 december, Korzo, Den Haag
Zondag 10 december, Bimhuis, Amsterdam

Bezetting
Santiago Lara (gitaar), Ignacio Cintado (bas), Miguel Ángel López ‘Lenon’ (piano), Guillermo McGuil (drums).
foto ©Paco Lobato

ACTIE: Win Santiago Lara vrijkaartje of CD

– Deze actie is voorbij. Hou flamencoagenda.nl in de gaten voor nieuwe acties. –
Ik mag 1 vrijkaartje voor het Santiago Lara concert in Bimhuis Amsterdam op zondag 10 januari weggegeven en 1 CD ‘A Tribute to Pat Metheny’.
– Mail naar nieuwsbrief@flamencoagenda.nl en zet in de onderwerpregel ‘aanmelding nieuwsbrief Santiago Lara’. Vergeet niet je naam en volledige postadres te vermelden.
– Beantwoord in je mailtje deze vraag: welke flamencogitarist was volgens Pat Metheny “De beste in de wereld”?
– Heb je voorkeur voor de CD of het vrijkaartje, dan kan je dat aangeven. Als dat niet doet, ding je mee naar een van de twee prijzen (er wordt 2x geloot).
De prijzen worden verloot onder de juiste inzenders. Als je meedoet, ben je automatisch aangemeld voor de toekomstige flamencoagenda.nl nieuwsbrief. Je mag met 1 e-mail adres meedoen.
Deadline inzending: vrijdag 8 december om 23.59 uur.
Tip: Vergeet niet flamencoagenda.nl te ‘liken’ op Facebook

Share