Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Santuario’ Cia. Maria la Serrana

zaterdag 13 november @ 20:30

Heerlen, Cultuurhuis Heerlen – Flamencovoorstelling met een volledig flamencogezelschap uit Sevilla.

Over deze voorstelling
“Flamenco is niet zomaar Andalusische muziek, maar de weerslag van de volkeren die door het zuiden van Spanje getrokken zijn. In de flamenco weerklinkt de jammerklacht van de meest verdrukten: de joden, de moren en de zigeuners, die zwaar vervolgd werden door de Inquisitie en de koning. Flamenco groeide bij de zigeuners uit tot een diepe onderlinge verbondenheid in de gemeenschap, een heiligdom, een ‘Santuario’.

‘Toevluchtsoord voor de ziel’
Maria la Serrana neemt de beste Sevillaanse artiesten mee. Zoals de zeer gerespecteerde zangveteranen Juan José Amador en Pepe de Pura en de virtuoze gitarist Luis Amador. María La Serrana zal zelf dansen met als special guest de beroemde Antonio Moreno ‘Polito’, afkomstig uit de Farruco familie. Deze geweldige artiesten geven expressie aan wat de flamenco in essentie is: een toevluchtsoord voor de ziel, waar uitdrukking wordt gegeven aan wat niet in woorden gevangen kan worden.

María La Serrana nodigt in elke voorstelling ook een lokale danser uit. In deze voorstelling is dat Marta Flendrig die haar flamenco-opleiding aan de beroemde academie Amor de Dios in Madrid genoot en nu haar flamencopassie overbrengt in Maastricht.

Koop ticket
Share

Gegevens

Datum:
zaterdag 13 november
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
,
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/compaa-maria-la-serrana-santuario-13-11-2021

Locatie

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
Heerlen, 6412 CD
+ Google Maps
Telefoon:
045 - 561 21 21
Bekijk de site van Locatie