Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Le sacre du printemps – Israel Galvan

wo 10 november 2021 @ 19:00-21:45

Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ – Flamencodans van moderne flamencodanser Israel Galván en piano van Daria van den Bercken en Gerard Bouwhuis in een flamencointerpretatie van onder meer Igor Stravinsky’s ‘Le sacre du printemps’. Voorstelling in het kader van de Nederlandse Flamenco Biënnale.

Over deze voorstelling
“Stravinsky’s ballet Le sacre du printemps en de flamencodans: beide worden gekenmerkt door strakke en complexe ritmes. Flamencovernieuwer Israel Galván brengt de flamenco en Stravinsky samen als hij in de voetsporen treedt van de legendarische eerste choreograaf-danser van de Sacre, Vaslav Nijinski. De beroemde choreografie van Nijinksi veroorzaakte bij de première in 1913 een groot schandaal, en ook Galván doet met zijn radicale vernieuwingen de flamenco op zijn grondvesten trillen.”

‘Fla Co Men. Van Israel Galván tot Rosalía: flamenco als artistiek speelveld’
– Inleidende lezing door Pedro G. Romero
Muziekgebouw aan’t IJ, 19.00 – 19.45 uur (gratis toegankelijk met een ticket voor de voorstelling)
In deze lezing laat Pedro G. Romero, artistiek adviseur van Israel Galván, diverse artiesten de revue passeren die in zijn optiek het flamencopanorama radicaal veranderd hebben. En opent hij de discussie over de betekenis van de flamenco als artistiek genre, als hedendaagse kunstvorm in het bredere podiumkunstenveld.

Koop ticket

Organisator

Flamenco Biënnale Nederland
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziekgebouw aan ‘t IJ
Piet Heinkade 1
Amsterdam, 1019 BR
+ Google Maps
Telefoon:
020-788 20 10
Bekijk de site van Locatie