Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Farruquito ‘Íntimo’

zo 5 februari 2023 @ 20:00

Utrecht, Stadsschouwburg – Juan Manuel Fernández Montoya, beter bekend als Farruquito en telg van een van de meest toonaangevende flamencofamilies, neemt het publiek met deze voorstelling mee langs de geschiedenis van de pure zigeuner flamenco in een intieme setting met zijn favoriete zangers en gitarist.

Over deze voorstelling
“Farruquito werd in 1982 geboren in een zigeunerfamilie waar de dans, zoals hij zelf zegt, ‘het dagelijks brood’ was. Zijn grootvader, flamenco-legende Farruco zag in hem zijn opvolger en wijdde hem in de geheimen van de familietraditie in. ‘Probeer te vliegen, maar beweeg niet’, leerde de patriarch van de dynastie de kleine Farruquito.
Farruquito staat voor een flamenco dicht bij de wortels: met een eenvoud aan bewegingen bereikt hij een maximale expressie. Flamenco als ritueel, als religie. Zonder opsmuk of dramaturgie. Waar Farruquito danst, raakt de zaal elektrisch geladen. Hij laat niemand onberoerd. Farruquito zien én horen is flamenco beleven in estado puro – pure staat.
Voor Íntimo omringt de maestro zich met maar liefst drie van zijn lievelingszangers en de rising star Yerai Cortés (gitaar). Ze voeren je mee op een verbluffende reis door de geschiedenis van de flamenco, van de doorleefde seguiriya tot een heerlijk uitbundige fin de fiesta.”

Artiesten
Juan Manuel Fernández Montoya ‘Farruquito’ (dans)
Mari Vizárraga, Ezequiel Montoya Jiménez ‘Chanito’, Ismael de la Rosa ‘Bolita’ (zang)
Yerai Cortés (gitaar)
Julian Heredia (bas)
Paco Vega (percussie)

Koop ticket

Gegevens

Datum:
zo 5 februari 2023
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Flamenco Biënnale Nederland
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24
Utrecht, 3512 EJ
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie