Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

El Cante Bueno Duele (film)

vrijdag 29 januari @ 19:30-20:40

FLAMENCO BIËNNALE NL – Gratis online stream van flamencodocumentaire ‘El Cante Bueno Duele’ (Goede zang doet pijn). De film is een zoektocht naar de bron van de pure flamenco uit Jerez.

“Cameraman en regisseur Martijn van Beenen en Ernestina van de Noort gingen speciaal voor NTR Podium naar Jerez de la Frontera op zoek naar de wortels van de flamenco. Ze ontmoeten drie generaties gitaristen: Manuel Morao, Moraíto Chico en Diego del Morao. De zigeunerdynastie van de Morao´s drukken een belangrijke stempel op de flamenco uit Jerez de la Frontera een van de belangrijkste kweekvijvers van flamenco. Ze onstond op het land rondom Jerez, op de grote boerderijen (cortijos) waar de zigeuners als dagloners werkten. María Bala (76), zus van de grote zanger Manuel Soto Sordera en een van de laatste schatbewaarders van de oude cante jondo, laat horen hoe de ‘primitieve’ flamencozang van toen klonk. Met: Manuel Morao, Moraíto Chico, Diego del Morao, Jesús Méndez, María Bala, Diego Carrasco, El Bo, Chícharo e.v.a” (tekst: Lantarenvenster).

Flamenco Biënnale Nederland stelt deze voorstelling gratis online beschikbaar, je moet je wel aanmelden via Eventbrite. Donaties aan het festival worden zeer op prijs gesteld.

Bekijk deze film
Share

Gegevens

Datum:
vrijdag 29 januari
Tijd:
19:30-20:40
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Flamenco Biënnale Nederland
Site:
www.flamencobiennale.nl

Locatie

ONLINE