Over de grens: Flamencofestival Düsseldorf 2018

“AUSVERKAUFT!” Post Dorothee Schackow zojuist trots op Facebook. Dorothee is directeur van Tanzhaus Düsseldorf en heeft het over de voorstelling ‘A Palo Seco’ van Sara Cano van aanstaande zondag. Dit weekend barst het Flamenco Festival in het Tanzhaus weer los en het wordt steeds meer de moeite om zo’n maandje na ‘Jerez’ eens Oostwaarts te kijken.

Tanzhaus Düsseldorf is een breed georiënteerd theater gericht op dans en met een voorliefde voor vernieuwing. Én flamenco. Zo was Dorothee onlangs nog te vinden op het Festival de Jerez. De opzet van het festival is overzichtelijk: één locatie, twee weekends. Het laatste weekend is dan het weekend voor Pasen, dus goed te combineren met vrije dagen.

Pericet, Cano, Guerrero, Leal

Dit jaar staan op het programma onder meer: Olga Pericet ‘La espina que quiso ser flor o la flor que soñó con ser bailaora’, Sara Cano ‘A Palo Seco’ (inmiddels dus uitverkocht), ‘El Niño de los Caños’, gitaarconcert van Cris López , ‘Guerrero’ van Eduardo Guerrero en ‘Nocturno’ van Leonor Leal. Verder zijn er lezingen en ‘Flamenco Interventions’.

Volop workshops, ook Juan Paredes

Verder zijn er volop workshops. Zoals dansworkshops van Jesús Fernández, Ana Morales en Juan Carlos Lérida. Workshops van Antonia Jiménez en Javier Ibáñez. Een cajón workshop van Jorge Palomo. En de in Nederlands zeer actieve Yota Baron geeft een zangworkshop. En voor de fans: het tweede weekend komen Juan Paredes en David ‘El Gamba’ hun ‘festera’ workshops geven.

Flamenco Festival Düsseldorf 23 maart-2 april 2018
Download hier het programma: Flamenco Festival Dusseldorf 2018. Of ga naar de website van het festival.

Ana Morales brengt Paaszondag om 19.00 uur haar performance (‘open repetitie’) ‘Sin Permiso’ met Juan Antonio Suárez ‘Cano’ en Michio Woirgardt. Hier foto’s van haar werk in wording ‘Requiem’ tijdens Festival de Jerez 2018. Foto’s ©Ginette Lavell.
[slideshow_deploy id=’12535′]

Share