Onlineflamenco.net live

Onlineflamenco.net is vandaag live gegaan. Dit nieuwe digitale portaal biedt flamencolessen via online video en Skype. De site is een initiatief van de in Córdoba wonende Fries Detmar Breuker die verschillende vooraanstaande artiesten strikte voor de lessen.

Verschillende docenten

De nadruk van onlineflamenconet.org ligt op gitaarles. Docenten zijn Paco Serrano, Javier Conde, Tino van der Sman en David Pino. Pino is cantaor en geeft lessen voor gitaristen in zangbegeleiding. Leerlingen maken gratis een account aan, en kunnen vervolgens een les downloaden tegen betaling. Op dit moment (dag 1 in het bestaan van de website) is alleen het pakket van Paco Serrano verkrijgbaar. Het kost 45 euro (introductieaanbieding) en bestaat uit 57 video’s. Het pakket wordt ondersteund met een directe contactmogelijkheid met de docent (via Skype) en de mogelijkheid om video’s met eigen werk op te sturen en persoonlijke feedback te krijgen.

In eigen tempo studeren

Vorig jaar interviewde ik Detmar Breuker over zijn initiatief voor Mundo Flamenco. Over het volgen van digitale lessen zegt hij: “Online lessen kunnen voor een flamencogitarist effectiever zijn dan gewone lessen vooral omdat je dan in je eigen tempo kan studeren. Wanneer je de falsetas dan echt in de vingers hebt, kun je zonder zenuwen jouw beste versie aan de leraar tonen om op deze manier een goed advies te krijgen voor verbetering van je spel.” (Mundo Flamenco 30-2014). Wie zich nu opgeeft voor de nieuwsbrief van onlineflamenco.net krijgt de eerste falseta gratis opgestuurd.

onlineflamenco.net

 

Lees het hele artikel over Onlineflamenco.net: Ginette Lavell Online Flamenco Mundo Flamenco 30. (Klik hier voor een abonnement op Mundo Flamenco.)

Video: Paco Serrano over de werkwijze van Onlineflamenco.net

 

Share