In Beeld: ‘Hasta la Peiñeta’

PROTESTPROJECT – Fotoproject ‘Hasta la Peiñeta’ van Antonio Montoya als protest tegen het stilleggen van de flamencokunst. Al meer dan 2000 artiesten deden mee. Aficionados in Nederland en België zijn welkom om hun inzending aan de collectie toe te voegen. Bekijk de prachtige foto’s.

Artiesten zijn de flamenco-stilte zat

Antonio Montoya

Antonio Montoya, danser en choreograaf uit Utrera, heeft met zijn project ‘Hasta la Peiñeta’ veel losgemaakt dit voorjaar. De uitdrukking ‘Hasta la Peiñeta’ wil zoiets zeggen als ‘het zit met tot hier’ of ‘ik ben het zat’. En dat geldt zeker voor al die artiesten die thuiszitten en hun vak niet meer kunnen uitvoeren. Montoya riep zijn netwerk op een zelfportret te maken en zo de frustratie van die waanzinnige jaar uit te drukken. Het heeft een collectie opgeleverd van meer dan 2000 foto’s uit de hele wereld, van Brazilië tot Turkije, de Verenigde Staten en natuurlijk uit Spanje zelf.

Klinkende namen als Esperanza Fernández, Mercedes de Córdoba, Patricia Guerrero, Rafael de Utrera, Rocío Márquez, Alfonso Aroca, El Choro en Rubén Olmo maakten zo’n foto. Bekijk hieronder een selectie. Maar, zo benadrukt Antonio, dit project is niet alleen voor de beroemdheden. Het is juist bedoeld om solidariteit uit te drukken in de héle wereld van flamenco. Aficionados uit Nederland en België zijn dan ook welkom om hun foto te sturen.

Doe mee met je eigen ‘Hasta la Peiñeta’

  • Maak een foto van jezelf geïnspireerd op het thema. Kijk voor voorbeelden hieronder.
  • De foto moet in goede kwaliteit zijn (hoge resolutie, het originele bestand)
  • De foto moet in kleur zijn (Antonio bewerkt ze naar zwart-wit)

Neem contact op met Antonio Montoya via Instagram of Facebook of stuur hem een e-mail montoyautrerano@gmail.com

[slideshow_deploy id=’18188′]