Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Viernes por Fiesta: Bulerias & Villancicos

vr 13 december 2019

Utrecht, De Berenkuil – Workshop op vrijdagavond van Antje Herber. Na afloop is er een open flamencofeestje (‘juerga’) waar het geleerde in groepsverband in de praktijk gebracht kan worden. De lessen kunnen los of als pakket gevolgd worden en de juerga is vrij toegankelijk.

Lesdata: vrijdag 15, 22 & 29 november en 6 & 13 december.
18.45-19.45 uur Villancicos.
20.00-21.30 uur Bulerias por Fiesta.

Over deze lessen
Villancicos = flamenco kerstliederen
“Villancicos zijn vrolijke Spaanse kerstliedjes die binnen of buiten bij een vuurtje, in een bar op een plein of tijdens een “Zambomba” in goed gezelschap spontaan worden gezongen. Ondersteund door palmas (ritmisch klappen) en instrumenten, gitaar, tamboerijn of andere kleine percussie. Het zingen van Villancicos is een Spaanse traditie die normaal gesproken plaatsvindt op de dagen voor de kerstavond/het Driekoningsfeest. Sinds een aantal jaar groeit de liefde voor deze liedjes ook hier en zijn er al heel wat Nederlanders aan verslingerd geraakt! Villancicos zingen neemt je mee in een warme flow van gezamenlijke energie en muzikaal plezier. Het is een laagdrempelige toegang naar het leren zingen met een ‘flamencogevoel'”

Bulerias por Fiesta
“In de Bulerias por fiesta les duik je diep in de oorspronkelijke flamenco als een verfijnde muzikale communicatie tussen vrienden, familie, mensen die samen “un ratito bueno” willen doorbrengen: Op de eerste plaats staat een mooie “soniquete” – die swingende, en energie-gevende flamencosound die wij als groep kunnen leren maken dmv palmas (klappen), jaleos (roepen) en coletillas (samenzang). Het dansen staat volledig in het teken van het muzikale samenspel. Je leert de belangrijke tools waarmee je je als danser verbindt, zoals eenvoudige marcajes, llamadas en stoere remates. Jezelf in het midden van de kring plaatsen, als een dirigent de muzikale stroom leren beïnvloeden, leren ontspannen, ontvangen én aangeven, dat allemaal is geen kwestie van een aangeboren talent, maar van vaak oefenen! Vente, no te cortes, arza y toma! In deze les zijn geen dansschoenen of speciale kleding nodig. De les wordt regelmatig begeleid door een zanger en een gitarist.”

Share

Gegevens

Datum:
vr 13 december 2019
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Berenkuil Theater
Biltstraat 166
Utrecht, 3572 BP
+ Google Maps

Organisator

Antje Herber
Telefoon:
06 38 72 52 32
E-mail:
info[at]azules.nl
Website:
www.azules.nl