Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Maurice Leenaars Flamenco Weekend

zaterdag 28 maart-zondag 29 maart

Tilburg, Muziekcentrum Paradox – Een weekend lang flamenco in Paradox. Er zijn optredens op zaterdag en zondag. Het is mogelijk om per avond een kaartje te kopen of een passe-partout voor het hele weekend.

Zaterdag 20.30 uur: Trio Maurice Leenaars & Coro Flamenco Calle Real
Met eerst een optreden van het Trio Maurice Leenaars met: Maurice Leenaars, Paul Hagenaars (gitaar) en Ron van Holland (percussie). Dit trio brengt solo’s, duo’s en trio’s, flamenco en flamenco-crossover. Met aandacht voor de nieuwe cd van Maurice Leenaars die dan uitgebracht wordt.
Daarna is er een concert van flamencokoor Calle Real onder leiding van Frans Nottrot: ‘het fenomeen flamenco-koor (coro flamenco) vindt zijn oorsprong in de Zuid-Spaanse provincie Huelva. Calle Real treedt daar ook voornamelijk op. De swingende stijlen fandangos, rumbas en sevillanas vormen het repertoire, en krijgen in koorbezetting een bijzondere lading.”

Zondag 15.00 uur: Live flamenco met dans van Irene Alvarez
Live flamenco met Maurice Leenaars (gitaar), Irene Álvarez (dans), Erminia Fernández (zang) en
Udo Demandt (percussie).
Over dit gezelschap
“Irene Álvarez is een internationale flamencodanseres van het hoogste niveau. Zij is tevens verbonden als docente aan onder andere Codarts, voorheen het Rotterdams Conservatorium. Erminia Fernández en Udo Demandt werken veel met haar. Erminia was reeds Leenaars’ gast op een van de eerste edities van zijn jaarlijkse Flamenco Weekend in Paradox, destijds Flamenco Night genaamd. Udo Demandt heeft al aan vele edities meegewerkt. Ook werkte hij mee aan de nieuwe cd van Leenaars waarvan deze middag uiteraard werken gespeeld worden.”

Share

Gegevens

Begin:
zaterdag 28 maart
Einde:
zondag 29 maart
Evenement Categorie:

Locatie

Paradox
Telegraafstraat 62
Tilburg, 5038 BM
+ Google Maps
Telefoon:
013-5432266
Website:
www.paradoxtilburg.nl