Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Flamencorootsreis India

vr 3 januari 2020

Reis naar een van de bronnen van flamenco (volgens een aantal kenners): Rajasthan (India). De reis wordt georganiseerd door de Nederlandse flamencodanseres Janine Keijzer ‘La Nina’, Subash en Hanneke Taneja en Paddy Singh.
Op het programma staat onder meer bezoek aan Jaipur en Jodhpur voor les in Kathak dans, diverse concerten en het Sufi festival. Niet alleen zal de reis in het teken staan van de Indiase muziek en dans maar ook van de Indiase spirituele traditie.

Let op: de datum van dit evenement is virtueel, de reis zal in januari 2020 plaats vinden, maar de exacte datum wordt nog bekend gemaakt.

“Zoals alle flamenco dansers en muzikanten wel weten waarschijnlijk, komt flamenco oorspronkelijk van de zigeuners uit Noord India vandaan die omstreeks het jaar 1500 uitzwermden over Europa en daarbij ook in Zuid-Spanje terecht kwamen. In de provincie Rajasthan zijn er uiteraard nog steeds bronnen van muziek en dans te vinden (o.a. Kathak) die oorspronkelijk zijn en interessant voor flamenco geïnteresseerden.“

Share

Gegevens

Datum:
vr 3 januari 2020
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

La Nina Janine Keijzer
E-mail:
info[at]lanina.net
Website:
www.lanina.net