Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Flamenco Proefmenu 2020

wo 16 september 2020-ma 21 september 2020

HELAAS – Geannuleerd vanwege ‘Code Oranje’. Waarschijnlijk zullen er in 2021 twee ‘Flamenco Proefmenu’s’ zijn: in mei en in september. Mail marialaserrana75@gmail.com voor meer informatie.

Sevilla – Een intensieve reis van om te proeven van flamenco in Sevilla onder leiding van de Nederlandse flamencodanseres en docente Maria la Serrana die van Sevilla haar flamencothuishaven heeft gemaakt. De lessen zijn geschikt voor mensen vanaf ongeveer 3 jaar flamencoles. Nu de lock-down in Europa is opgeheven, is besloten het Flamenco Proefmenu door te laten gaan. Maar dan in een wat aangepaste versie.

Zelf kiezen (mét kennis)
Dit jaar is het de 5de keer dat het Flamenco Proefmenu op reis gaat. Bij de eerdere edities zijn al tradities ontstaan als ‘de mystery maestro’ en het werken in 2 blokken, waardoor er wisseling van deelnemers mogelijk was. Dit jaar is het allemaal wat anders, gezien de Corona maatregelen en de noodzaak om voldoende ruimte voor iedereen te garanderen en het aantal contacten beperkt te houden.
Je kan rekenen op:
– 6 dagen les in een groep van maximaal 8 personen
– 4 verschillende docenten
– bijzondere live-events, soms in besloten kring
Belangrijk aspect van het Flamenco Proefmenu is dat je zelf kiest. Je hoeft niet verplicht met de groep op te trekken, je kan er bijvoorbeeld overdag mee te lessen en ‘s avonds je eigen programma te volgen. Maria zorgt ervoor dat je de laatste tips op zak hebt om zelf Sevilla te ontdekken.

Neem nu contact op met Maria la Serrana voor meer informatie: marialaserrana75@gmail.com

Zo ziet je dag er uit
Je hebt iedere dag 2 intensieve flamencolessen van 2 verschillende docenten. Na afloop van de les kan je ervoor kiezen om even bij te komen op ‘kantoor’ (een tapasbar in de buurt van de studio). Mocht je vragen of wensen hebben kan je die meteen even bespreken met de begeleiders van het Flamenco Proefmenu. Wil je liever na de les iets anders doen, kan dan natuurlijk ook. De meeste middagen zijn ‘vrij’. Al zijn er wel middagen met speciale optionele activiteiten als flamencoshoppen of een thema-activiteit (stadswandeling bijvoorbeeld). ‘s Avonds zien we elkaar weer bij een voorstelling in een tablao of peña, als je gekozen hebt voor het voorstellingenpakket. Op één van de avonden is er een tapastour met Maria, die ieder jaar weer nieuwe plekjes heeft ontdekt.

Wat kan je op rekenen?
Een flink flamencoshot, les van zeer goede docenten, een geweldige (vernieuwde) kennismaking met de prachtige stad Sevilla, adembenemende voorstellingen en de optionele gezelligheid van het op pad zijn met een groep gelijkgestemden.

Voorstellingenpakket los
Bij het Flamenco Proefmenu draait alles om proeven en kiezen. Het voorstellingenpakket boek je dus los. Hier kan een meereizende, niet-meedansende partner ook aan mee doen. Of je kan besluiten ‘s avonds je eigen plan te trekken. Omdat Maria la Serrana een eigen flamenco tablao in Sevilla heeft en precies weet wat waar te beleven is (nog lang voor het aangekondigd wordt), weet je zeker dat er altijd bijzondere voorstellingen tussen zitten. Waarschijnlijk gaat het lukken om ook een eigen avond te organiseren op de bijzondere locatie. Meer daarover later.

Bienal Flamenco de Sevilla
Tijdens het Flamenco Proefmenu vindt het grootste flamencofestival ter wereld plaats: het Bienal Flamenco de Sevilla. De organisatie heeft bekend gemaakt dat het festival door gaat, met kleinere voorstellingen op historische locaties in de buitenlucht. Tickets boeken is nog niet mogelijk, maar in de periode van het Flamenco Proefmenu staan onder meer top-artiesten als Choni, Patricia Guerrero, Antonio Canales en Maria Moreno op het programma.

Op welk niveau zijn de lessen?
Lessen in Spanje zijn pittiger dan in Nederland. Omdat Maria ervaring heeft met de manier van lesgeven in beide landen, kan ze heel goed inschatten wat een uitdagende les is zonder dat je er wanhopig vandaan komt. Je kunt haar in de les altijd aanspreken of een pasje nog eens kan, of iets langzamer mag. Over het algemeen zal het aanbod al geschikt voor je zijn als je zo’n 3 á 5 jaar wekelijks les hebt in Nederland. Als je twijfels hebt over je niveau, kan Maria je advies geven.

Docenten Flamenco Proefmenu 2020
Maria la Serrana (improvisatie Tangos of Bulerías, te beslissen ter plaatse) – Stap uit je schulp en leer de muziek te voelen en volgens jouw eigen stijl te interpreteren. De improvisatielessen zijn iets langer omdat we de helft van de les allen dansen, en de helft één voor één uitproberen, dus dan zit je ook veel rustig op een stoel.

Ramon Martinez
(Bulerias) – De zeer populaire lessen van Ramon zijn meestal volgeboekt, maar voor jou is er een plekje vrij. Hij zingt zelf in de les en weet je echt aan het dansen te krijgen.

Choro
(Techniek) – Choro is inmiddels een oude bekende is in het proefmenu en ook  uit de voorstellingen van María “la Serrana” bij wie hij gedurende 9 jaar de special guest was. Hij hoort ook bij de internationale gevestigde orde van flamencodansers. Een ritmisch wonder met veel geduld en ervaring met lesgeven. 

Manuela Rios
(Soleá por Bulerías) – Manuela is één van de bekendste danseressen uit Sevilla en een zeer gewaardeerde docente. Op heel jeugdige leeftijd danste ze al onder begeleiding van niemand minder dan Camarón de la Isla. Nu geeft ze les bij Flamenco por el Mundo, waar het er in de lessen pittig aantoe gaat. Maar ze kan ook rustig aan doen, en met veel geduld nét even anders les geven dan anderen. Vriendelijk, geestig en héél flamenco.

De lessen worden begeleid door gitaar en zang. Als gitaristen zijn er dit jaar: Luis Amador en Mariano Campallo. En er zijn meerdere zangers in de lessen. In de les van Ramón zingt hij zelf.

Maria la Serrana is bij alle lessen aanwezig en kan, als dat nodig is, de uitleg in het Nederlands vertalen.

Twijfel je over het niveau? Of het je andere inhoudelijke vragen. Maria is zelf ook docent en kan je al snel vertellen of het lesprogramma voor jou geschikt is.

Alle docenten hebben bevestigd, maar door overmacht kan er altijd nog een last-minute wijziging zijn, wij zorgen dan voor een Proefmenu-waardig alternatief en laten we je dan zo snel mogelijk weten.

Neem nu contact op met Maria la Serrana voor meer informatie: marialaserrana75@gmail.com

LET OP: In deze onzekere Corona tijden kan alles nog veranderen. Hou rekening met wijzigingen. 

Share

Gegevens

Begin:
wo 16 september 2020
Einde:
ma 21 september 2020
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.facebook.com/flamencoproefmenu/

Locatie

Sevilla
Sevilla, Spanje

Organisator

Maria la Serrana
Telefoon:
0034 654015411
E-mail:
marialaserrana75@gmail.com
Site:
www.laserrana.eu