Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Flamenco Proefmenu 2019

woensdag 18 september-dinsdag 24 september

Sevilla – Een intensieve reis van om te proeven van flamenco in Sevilla onder leiding van de Nederlandse flamencodanseres en docente Maria la Serrana die van Sevilla haar flamencothuishaven heeft gemaakt. De lessen zijn geschikt voor mensen vanaf ongeveer 3 jaar flamencoles. Ook gitaristen zijn welkom op het Flamenco Proefmenu, neem contact op met Maria la Serrana voor meer informatie.

Lees hier het hele lesschema in PDF:Flamenco Proefmenu 2019 sept

7 dagen, 6 docenten
De kern van het Flamenco Proefmenu is dat je in korte tijd kennis maakt met veel verschillende lesstijlen. Dankzij de warme banden van Maria la Serrana met grote artiesten, lukt het om iedere keer weer een verrassend programma aan te bieden, ook met docenten waar meestal niet zomaar les van te krijgen is. Halverwege het programma is er een masterclass van een ‘Mystery Maestro’. Wie dat is, wordt kort van te voren bekend gemaakt. In het verleden waren dat: Adela Campallo, Carmen Ledesma en La Farruca.
De inspirerende lessen van Ramon Martinez

Samen, maar geen groepsreis
De lessen doe je samen, maar dit is geen groepsreis. Je hebt dus alle vrijheid om Sevilla te ontdekken op eigen houtje, of met je reisgenoot. Tegelijkertijd zijn er wel volop mogelijkheden om samen activiteiten te ondernemen. Zo is er een cultureel uitstapje, een flamencoshoppingtour, een tapastour en een uitgekiend voorstellingenprogramma waar er ook minder bekende flamencoclubs bezocht worden. Door deze vrije opzet is deze reis prima voor zowel stelletjes, vrienden/vriendinnen als solo reizigers.
2 blokken, 1 reis
Het hele Flamenco Proefmenu bestaat uit 7 dagen les. We beginnen de avond voor de eerste les (dus op dinsdag 16 september) met een optreden. Wie 7 dagen te lang vindt, kan kiezen voor 4 dagen in blok 1 of blok 2.

Docenten
Blok 1 (les van 18-21 sept, 17 sept avondvoorstelling)
Juan de los Reyes (techniek) – De pittige techniek van Juan! Hij is streng en inspirerend tegelijkertijd. Een goede opwarming van je dag.
Maria la Serrana (improvisatie Tangos) – Stap uit je schulp en leer de muziek te voelen en volgens jouw eigen stijl te interpreteren. De geweldig Pilli zingt voor je en Luis begeleidt je op gitaar. Beide artiesten komen uit beroemde flamencofamilies (resp. uit de Campallo en Amador familie) en werken al jaren samen met Maria.
Ramon Martinez (Bulerias) – De zeer populaire lessen van Ramon zijn meestal volgeboekt, maar voor jou is er een plekje vrij met onze eigen Proefmenu groep. Hij zingt zelf in de les en weet je echt aan het dansen te krijgen.
‘Mystery Maestro’– Een Flamenco Proefmenu traditie! Op de wisseldag (tussen blok 1 en 2, iedereen krijgt deze les) krijg je 1 intensieve masterclass van een flamenco grootheid. Wie? Dat blijft nog even geheim. UPDATE: de Mystery Maestro is inmiddels bekend gemaakt, het is de geweldige artiest en sympathieke docent Rafael Campallo.

Blok 2 (les van 21-24 sept)
Polito (techniek) – De dag begint weer met techniek, maar nu van Polito, de jonge rijzende ster uit de Farruco’s. Hij heeft de virtuositeit van zijn beroemde flamencofamilie en het geduld van een engel. Hele fijne docent.
Maria la Serrana (improvisatie Bulerias) – Maria laat je voelen dat Bulerias helemaal niet eng of moeilijk is. Hoe je met een kleine beweging toch echt kunt dánsen.
Carmen Ledesma (Solea) – Carmen is de grande dame van de puro flamenco met een hart van goud. Niet voor niks een favoriet bij terugkerende ‘Flamenco Proevers’. Zij neemt je mee langs haar bijzondere Solea.

De puro kracht en expressie van Carmen Ledesma

Kosten
Lessen: Hele reis: 300 euro. Blok 1 of blok 2: 200 euro.
Voorstellingen: Blok 1 : 100 euro (5 voorstellingen, dinsdag t/m zaterdag) Blok 2 : 100 euro (5 voorstellingen, vrijdag t/m dinsdag) Hele reis: 160 euro (8 voorstellingen (dinsdag t/m dinsdag).
Inclusief:

Optioneel:
– Tapastour: onder de deskundige leiding van Maria op tapastour door Sevilla. Prijs is 20 euro, inclusief 3 tapas en 3 drankjes. Je kan ter plekke beslissen of je mee wilt, maar wel uiterlijk een dag van te voren.
Cultureel uitstapje
Ieder jaar heeft het Flamenco Proefmenu een thema. Na ‘Lo Puro’, ‘La herencia Serfadí’ en ‘Ida y Vuelta’, hebben we dit 4de jaar gekozen voor ‘La escuela Sevillana’. Deze term (niet te verwarren met ‘Sevillanas’) verwijst naar de specifieke Sevillaanse flamencodansstijl vol elegantie en met gestileerde bewegingen en heel eigen codes. Wat is de oorsprong van deze stijl? En hoe gaan de moderne dansers hier mee om? We gaan het ontdekken met de (optionele) stadswandeling.
Bekijk deze trailer van de film over Matilde Coral, de grande dame van ‘La escuela Sevillana’:
Partneractiviteiten
– ‘Flamenco for dummies’ – Speciaal voor partners die ook eens mee willen dansen, of flamenco’s die nooit aan de Sevillanas zou toegekomen: in razendtempo Sevillanas leren.
– Fietstour Sevilla
Of… Heb je nog wensen? Laat het vooral weten! Maria kan het voor je regelen!

(*)Programma onder voorbehoud.
Share

Gegevens

Begin:
woensdag 18 september
Einde:
dinsdag 24 september
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

Maria la Serrana
Telefoon:
0034 654015411
E-mail:
marialaserrana75@gmail.com
Website:
www.laserrana.eu

Locatie

Sevilla
Sevilla, Spanje + Google Maps