Bienal Sevilla: Het land van Lorca

12-bfa-bienal-flamenco16-ginette-lavellFlamencoagenda is op de Bienal Flamenco de Sevilla. Iedere dag een (beeld)verslag uit een stad vol flamenco. Maandag 19 sept: afscheid van Rafaela Carrasco van het Ballet Flamenco de Andalucia.

Het Ballet Flamenco de Andalucia nam vanavond afscheid van artistiek directeur Rafaela Carrasco met de allerlaatste uitvoering van de voorstelling ‘Tierra Lorca. Cancionero Popular.’ De teksten van schrijver en flamencoaanjager Federico Garcia Lorca vormden de basis, gecombineerd met volksmuziek uit de regio Granada waar Lorca vandaan kwam.
Het was een echte totaalbelevenis met een gelukkig gebrek aan overbodige symboliek of theaterstukjes. Het duet van David Coria met Rafaela Carrasco en manton was spanned en soliste Ana Morales stal de show met haar prachtige interpretatie van Anda Jaleo die naadloos overging in een ontroerende petenera.
Tekst en foto’s: Ginette Lavell

 

 

‘Tierra Lorca. Cancionero Popular’
Ballet Flamenco de Andalucia

Choreografie en solisten: Rafaela Carrasco, Ana Morales, David Coria en Hugo López.
Corps de ballet: Alejandra Gudí, Florencia O’Ryan, Laura Santamaría, Paula Comitre, Carmen Yanes, Eduardo Leal, Antonio López en Alberto Sellés.
Muziek: Pablo Suárez, Antonio Campos, Jesús Torres en Juan A. Suárez ‘Cano’
Zang: Antonio Campos en Antonio Núñez ‘El Pulga’
Gitaar: Jesús Torres en Juan A. Suárez ‘Cano’
Gastartiesten
Piano: Pablo Suárez
Zang: Gema Caballero

Share