Bienal Sevilla: Canales danst Triana

Flamencoagenda is op de Bienal Flamenco de Sevilla. Iedere dag een (beeld)verslag uit een stad vol flamenco. Zondag 25 sept: Antonio Canales viert het feest van Triana in Teatro Lope de Vega.
Foto’s: Óscar Romero, Bienal Flamenco de Sevilla.

De danser Antonio Canales brengt zijn eigen ‘bloed, zweet en tranen’ hommage aan zijn Triana, de Sevillaanse wijk waar zoveel flamencoartiesten vandaan komen. Hij doet dit door de artiesten die hem het dichts bij staan op het podium uit te nodigen. Verrassing was het dansdebuut van zijn moeder Pastora. De olé’s waren niet van de lucht, want hoewel dit haar eerste keer in een theater was – kende ze al een grote schare fans dankzij de filmpjes die Canales op Facebook zet. En dat is tekenend voor deze voorstelling: Triana, oud en nieuw. Met veel festero en improvisatie. Antonio Canales is in januari te beleven op de Nederlandse Flamenco Biënnale als special guest van José Valencia. Bekijk de Live Flamenco agenda.

‘Trianero’
Antonio Canales

Antonio Canales, Antonio Moya, Carmen Ledesma, David El Galli, El Maera, El Polito, Herminia Borja, Luis Peña, Mari Peña, Paco Iglesias, Pastora de los Reyes en Pol Vaquero.

Share